TurkiyeMirc.Org | mirc, irc, ircforum, mircforum, irc forum, mirc forum
25 Temmuz 2008, 18:06:54 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Turkiye Mirc indirmek icin TIKLAYINIZ

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

BAGLANTILAR
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: UnrealIRCd Kurulumu Unreal3.2.6 Resimli  (Okunma Sayısı 814 defa)
MasteR
Administrator
Sr. Member

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : 30 Ocak 2008, 01:51:04 »

unrealircd kurulumu, unrealircd kur, unreal kurulumu, unrealirc kurulumu, resimli, unrealircd kurulumu resimli

#################
#Yazar: HITMAN
#Site: www.IrcForum.net
#Bilgi, paylaştıkça çoğalır.
#################

Merhaba arkadaşlar, bu dökümanla sizlere ayrıntılı bir şekilde unrealircd kurulumunu anlatmaya çalıştım. Döküman içerisinde ihtiyacınız olan herşeyi bulacaksınız, başka HİÇBİR ekstra bilgiye ihtiyacınız kalmayacak.

Bu kurulumun ardından sizlere yardımcı olabilecek diğer dökümanlara da göz atmanızı tavsiye ederim. (IRCd/Svs Sık Sorulan Sorular gibi)

Başlık altında ANLATIM ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz. UnrealIRCd kurulumlarinda karşılaştığınız sorunlar için yeni konu açınız. Tabii ki de bu anlatımı yaptığınız halde sorun yaşıyorsanız (ki yaşamayacaksınız) başlık altında belirtebilirsiniz.

"Tesekkürler, guzel anlatim, ellerine saglik" vb. turdeki dileklerinizi tesekkürler butonunu kullanarak iletiniz ki bu bölümü okuyan diger kullanicilar saf bilgi yiginina ulasabilsin, gereksiz (daha dogrusu ihtiyaci olmayan) yazilar gormesinler.

-

Kurulumda UnrealIRCd'nin su anki son versionu baz alinmistir. Yani kurdugumuz version Unreal3.2.6 'dir. Fakat UnrealIRCd'nin tum surumlerinin kurulumu asagi yukari aynidir. Hicbir farklilik yoktur.

Aşama aşama anlatmayi uygun gördüm, umarim sakincasi olmaz.

1. Aşama
Oncelikle hesabiniza giris yapiyorsunuz.

2. Aşama
Simdi Unreal3.2.6 surumunu hesabimiza cekmemiz gerekiyor kurabilmek icin. Bunu wget komutu ile sagliyoruz. Kullanacagimiz komut; "wget http:/download.adresi" seklinde olacak. Ben sizler icin IRCForum deposu icerisine attim bu dosyayi. Sürekli guncel kalabilmesi acisindan. Yani sadece verdigim komutları yazdiginizda sorunsuz bir sekilde kurmus olacaksiniz. Herneyse, simdi yazacaginiz komut;

Komut : wget http://www.IrcForum.net/depo/Unreal3.2.6.tar.gz

Bu komutu yazdik ve Unreal3.2.6.tar.gz dosyasini hesabimiza cektik.
Karşılaşacağımız ekran görüntüsü :

3. Aşama
Şimdi hesabimiza cektigimiz Unreal3.2.6.tar.gz dosyasini acmamiz gerekiyor kurulumu gerceklestirebilmek icin. Kullanacagimiz komut:
Komut : tar zxvf Unreal3.2.6.tar.gz

Karşınıza şu tarz bir görüntü çıkacak:

4. Aşama
Şimdi sıkıştırılmış halde hesabimiza cektigimiz Unreal3.2.6.tar.gz dosyasini acmis olduk ve hesabimizda Unreal3.2 isimli bir klasor olusmus oldu.(Otomatik olarak olusur)
Simdi yapmamiz gereken islem Unreal3.2 klasoru icerisine girip kurulumu baslatmak olacak.
Klasorun icerisine girebilmek icin yazmamiz gereken komut:
Komut : cd Unreal3.2

5. Aşama
Hesabimizdaki Unreal3.2 klasoru icerisine girmis bulunduk. Simdi kurulumu baslatacagiz. Uygulamamiz gereken komut:
Komut : ./Config

Karşılaşacağınız ekran görüntüsü:

MasteR
Administrator
Sr. Member

« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2008, 01:53:40 »

6. Aşama
Karşınıza UnrealIRCd'nin bu versionda nelerde degisiklik yaptigini ayrintili aciklayan yazilar cikiyor. Bu kısımlari enter tusuna basarak geciyoruz.
Alt tarafta da zaten gorursunuz --More-- (60%) vb. sekilde yazilar degisecek. Tamami bittigi zaman (ki bu 100% oluyor) kurulumumuza devam ediyoruz.

7. Aşama
Karşımıza kurulumla ilgili sorular sorulacak buradan sonra. Default ayarlari secmenizi tavsiye ederim. Degistirebileceginiz yerleri zaten not olarak belirtecegim sizlere...

Ekran görüntüsünden sorulari ve verilen cevaplari takip edebilirsiniz:

8. Aşama

Alıntı:
Do you want to enable prefixes for chanadmin and chanowner?
This will give +a the & prefix and ~ for +q (just like +o is @)
Supported by the major clients (mIRC, xchat, epic, eggdrop, Klient,
PJIRC, irssi, CGI:IRC, etc.)
This feature should be enabled/disabled network-wide.
[Yes] -> 

Karşınıza bu tarz bir soru gelecek. Bunun anlamı şudur;
Eğer kanalınızda aopların " @ ", soplarin " & "ve kanal founderinin " ~ " şeklinde gözükmesini istiyorsanız burayi yes diyip geçiniz. Eger bu şekilde gözükmesini istemiyorsaniz "no" diyip enter tusuna basmaniz gerekmekte.

9. Aşama
Geriye kalan bölümleri enter tusuna basarak geciyorsunuz.
Ekran görüntüleri;

Bu son kısmı da enter tusuna basarak gectikten sonra Unreal kendi dosyalarini derlemeye basliyor, dosyalar teker teker aciliyorlar. Ve karsiniza su tarz bir goruntu cikiyor;

10. Aşama
Şimdi yapmamiz gereken işlem make çekmek.
Uygulayacagimiz komut:

Kod:
make

MasteR
Administrator
Sr. Member

« Yanıtla #2 : 30 Ocak 2008, 01:56:31 »

Bu işlemin ardindan biraz beklemeniz gerekiyor.

11. Aşama
Karşınıza şu tarz bir görüntü çıkıyor arkadaşlar:

Bu da kurulumun başarılı bir şekilde yapildigini ifade ediyor. Şimdi yapmaniz gereken şey unrealircd.conf dosyasini ftp'den Unreal3.2 dizini içerisine atmak veya pico -w unrealircd.conf yazarak telnet icerisinden dosyayi olusturmak.
Ben ikinci yolu yaparak anlatiyorum..
Uygulanacak komut:
Kod:
pico -w unrealircd.conf

Karşınıza temiz, el degmemiş boş bir sayfa cikacak.  Buraya daha onceden hazirladiginiz unrealircd.conf dosyasini kopyalayacaksiniz. (Mouse'ın sağ tusunu kullanarak telnette yapistirma islemini yapiyorsunuz.)

Ardindan ctrl+x yaparak dosyayi kaydedip cikiyoruz.

12. Aşama
UnrealIRCd'yi kurmus olduk, unrealircd.conf dosyamizi da olusturduk. Simdi yapmamiz gereken sey unreal'i baslatmak olacak.
Uygulanacak komut:

Kod:
./unreal start

Unreal'iniz basari ile kuruldu. Hayırlı olsun.

--
Tesekkurler ; HITMAN , IrcForum.net , IrcRehberi

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList |
| keywords : irc, mirc, mircforum, ircforum, mirc forum, irc forum, irc forumları, ircd kurulumları, irc sunucuları, unrealircd, anope, services, eggdrop, tcl, addonlar |
eXTReMe Tracker