unrealircd kurulumu, unrealircd kur, unreal kurulumu, unrealirc kurulumu, resimli, unrealircd kurulumu resimli
#################
#Yazar: HITMAN
#Site:
www.IrcForum.net#Bilgi, paylaştıkça çoğalır.
#################
Merhaba arkadaşlar, bu dökümanla sizlere ayrıntılı bir şekilde unrealircd kurulumunu anlatmaya çalıştım. Döküman içerisinde ihtiyacınız olan herşeyi bulacaksınız, başka HİÇBİR ekstra bilgiye ihtiyacınız kalmayacak.
Bu kurulumun ardından sizlere yardımcı olabilecek diğer dökümanlara da göz atmanızı tavsiye ederim. (IRCd/Svs Sık Sorulan Sorular gibi)
Başlık altında ANLATIM ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz. UnrealIRCd kurulumlarinda karşılaştığınız sorunlar için yeni konu açınız. Tabii ki de bu anlatımı yaptığınız halde sorun yaşıyorsanız (ki yaşamayacaksınız) başlık altında belirtebilirsiniz.
"Tesekkürler, guzel anlatim, ellerine saglik" vb. turdeki dileklerinizi tesekkürler butonunu kullanarak iletiniz ki bu bölümü okuyan diger kullanicilar saf bilgi yiginina ulasabilsin, gereksiz (daha dogrusu ihtiyaci olmayan) yazilar gormesinler.
-
Kurulumda UnrealIRCd'nin su anki son versionu baz alinmistir. Yani kurdugumuz version Unreal3.2.6 'dir. Fakat UnrealIRCd'nin tum surumlerinin kurulumu asagi yukari aynidir. Hicbir farklilik yoktur.
Aşama aşama anlatmayi uygun gördüm, umarim sakincasi olmaz.
1. Aşama
Oncelikle hesabiniza giris yapiyorsunuz.
2. Aşama
Simdi Unreal3.2.6 surumunu hesabimiza cekmemiz gerekiyor kurabilmek icin. Bunu wget komutu ile sagliyoruz. Kullanacagimiz komut; "wget http:/download.adresi" seklinde olacak. Ben sizler icin IRCForum deposu icerisine attim bu dosyayi. Sürekli guncel kalabilmesi acisindan. Yani sadece verdigim komutları yazdiginizda sorunsuz bir sekilde kurmus olacaksiniz. Herneyse, simdi yazacaginiz komut;
Komut : wget
http://www.IrcForum.net/depo/Unreal3.2.6.tar.gzBu komutu yazdik ve Unreal3.2.6.tar.gz dosyasini hesabimiza cektik.
Karşılaşacağımız ekran görüntüsü :

3. Aşama
Şimdi hesabimiza cektigimiz Unreal3.2.6.tar.gz dosyasini acmamiz gerekiyor kurulumu gerceklestirebilmek icin. Kullanacagimiz komut:
Komut : tar zxvf Unreal3.2.6.tar.gz
Karşınıza şu tarz bir görüntü çıkacak:

4. Aşama
Şimdi sıkıştırılmış halde hesabimiza cektigimiz Unreal3.2.6.tar.gz dosyasini acmis olduk ve hesabimizda Unreal3.2 isimli bir klasor olusmus oldu.(Otomatik olarak olusur)
Simdi yapmamiz gereken islem Unreal3.2 klasoru icerisine girip kurulumu baslatmak olacak.
Klasorun icerisine girebilmek icin yazmamiz gereken komut:
Komut : cd Unreal3.2
5. Aşama
Hesabimizdaki Unreal3.2 klasoru icerisine girmis bulunduk. Simdi kurulumu baslatacagiz. Uygulamamiz gereken komut:
Komut : ./Config
Karşılaşacağınız ekran görüntüsü: