TurkiyeMirc.Org | mirc, irc, ircforum, mircforum, irc forum, mirc forum
30 Ağustos 2008, 01:26:05 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Turkiye Mirc indirmek icin TIKLAYINIZ
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  

BAGLANTILAR
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Cem Yılmaz - Roman Club International Arasindaki Alan Adi Uyusmazligi  (Okunma Sayısı 586 defa)
MasteR
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: +1/-0
Mesaj Sayısı: 388


Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« : 29 Ocak 2008, 18:18:01 »

Cem Yilmaz - Roman Club international Arasındaki Alan Adı Uyusmazligi

----

   8 Şubat 2001 tarihli kararında Tahkim Divanı, şikayetçi olan Cem Yılmaz lehine karar vermiş ve Amerika'da New York'da kurulmuş olan Roman Club İnternational adına tescil edilmiş 'cemyilmaz.com' alan adının gerçek hak sahibi Cem Yılmaz'a devredilmesini karalaştırmıştır.                   Olayda Nisan 1999 tarihinde New York'ta gösteri yapan Cem Yılmaz'ın adı, davalı tarafından 15 Nisan 1999 tarihinde alan adı olarak tescil edilir. Davalının temsilcisi davacıyı New York'taki gösteriden sonra kuliste ziyaret edip ortaklaşa bir website kurulmasını teklif eder, fakat bu davacı tarafından reddedilir. 8 Ağustos 2000 tarihinde de alan adı bir websiteye yönlendirilir. Bu website Cem Yılmaz'ın altında Türkçe olarak 'Cem Yılmaz'ın resmi websitesi 30 Ağustos 2000'de açılıyor, bizi tekrar ziyaret edin, teşekkürler' ibaresi yer alan bir resmi yayınlanır. Bunun üzerine şikayetçi harekete geçer ve Ağustos 2000'de isimini marka olarak tescil ettirmek üzere Türk Patent Enstitüsüne müracaatta bulunur. Ağustos 2000'de davalının temsilcisi bu sefer telefonla, alan adını 10 000 USD karşılığında satmayı teklif eder.                                  Davacı dilekçesinde, isim hakkı üzerinde sadece kendisinin tasarruf edebileceğini, davalının kendi ününden faydalanarak kazanç temin etmeyi amaçladığını, ayrıca para karşılığı alan adını satmayı teklif etmekle de, tescil ve kullanmada kötü niyetli davrandığını gösterdiğini belirtir. Davalı ise, davacının Türk Hukukuna göre ismini marka olarak tescil ettiremeyeceğini, ismini ancak '.com.tr' alt alan adı altında tescil edebileceğini, üst düzey alan adı almanın herkese açık olduğu, kendisinin kamu yararına çalışan, değişik kültürleri ve şahsiyetleri tanıtmak amacıyla faaliyette bulunan bir dernek olduğunu ileri sürmüştür.             Art. 4 UDRP çerçevesinde alan adının bir başkasının markası ile aynı veya benzer, davacının bu alan adı üzerinde bir hakkı veya haklı bir menfaatinin olup olmadığı ve en nihayetinde alan adının kötü niyetle tescil edilip kullanıldığı noktalarında olayı irdeleyen Tahkim Divanı kararında, davacının ismi üzerinde tescil edilmemiş bir hakkı olduğu, davalının ileri sürdüğü gerekçelerin inandırıcı ve tatmin edici olmadığını, davacıya ait ismi haksız ve kötü niyetle tescil ettirdiği ve kullanıldığının olaydaki verilerden anlaşıldığından bahisle, alan adının davacıya devrine karar vermiştir.          
Logged

Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList |
| keywords : irc, mirc, mircforum, ircforum, mirc forum, irc forum, irc forumları, ircd kurulumları, irc sunucuları, unrealircd, anope, services, eggdrop, tcl, addonlar |
eXTReMe Tracker